Sommeren går snart over til høst og vi håper at alle har hatt en god og avslappende sommerferie. Etter mye sol og bad kan man oppleve pigmentering og større porer. Vi på klinikken har mange henvendelser angående laserbehandling og ønsker å skrive lite kort om det her og hvordan man få mest utbytte av en laserbehandling for ett optimalt resultat.

Det finnes ett hav av ulike typer lasere, og en av de mest effektive og den teknologien som har vært lengst på markedet er fraksjonert Co2-laser. Fraksjonert Co2- laser er den typen laser vi benytter her på klinikken både i kosmetiske behandlinger og i kombinasjon med ansiktskirurgi.

CO2- laseren fjerner brune solflekker, reduserer rynker, forbedrer arr og gir en strammere og glattere hud med jevn og frisk farge. På bakgrunn av dette blir fraksjonert laser omtalt som gullstandarden på hudforbedring! Fordelen med å bruke en fraksjonert CO2-laser er at den etterlater små felt av frisk hud og på denne måten forkorter tilhelingstiden. Dette medfører også en redusert risiko for infeksjon og pigmentforandring.

Utafra den indikasjon vi behandler, bestemmer vi dybden på behandlingen. Ved rynker, arr og solskader må vi dypere i huden, hvilket også leder til noe lengre nedetid med rødme og flass.

Huden vil ved en laserbehandling få en slags kontrollert skade som vil repareres med nye celler og proteiner som i sin tur vil hjelpe på elastisiteten og produksjonen av kollagen til huden.

Se også: Co2- laser er gullstandarden på hudforbedring – Klinikk Haukeland

For att man skal få et bedre resultat og for at huden skall heles raskere etter en laserbehandling så er det viktig å preparere huden med gode og riktige produkter. Vi på klinikk Haukeland har laget ferdige pakker for at det skal bli enklere å vite hvilke produkter vi anbefaler før og etter en laserbehandling.

Produktpakker (oppstart 4 til 2 uker før behandling)

1. For at bivirkninger skall bli mindre anbefaler vi et godt C-vitamin serum.
CE- Ferulic fra Skinceuticals inneholder 15 % koncentrat av C-vitamin og er en antioksidant som ikke bare beskytter huden mot ytre miljøpåvirkning men som også har dokumentert effekt på at rødme etter laserbehandling forkortes. Serumet inneholder også E-vitamin. Serumet påføres hver morgen på nyrenset hud, 3-4 dråper.

2. For at man skal få mindre bivirkninger av laserbehandlingen så er det viktig at huden har nok fuktighet. Hvis huden er veldig tørr og dehydrert før laser så kan nedetid med rødhet og hevelse ta lengre tid etter behandling.
Vi anbefaler att man bruker ett godt fuktighetsserum. Skinceuticals Hydration B5, er et serum som øker fuktighetsnivået i vevet og inneholder hyaluronsyre og vitamin B5. Serumet påføres hver morgen på nyrenset hud etter CE Ferulic.

3. Vi anbefaler også at man bruker en retinol eller annen a-vitamin-krem minimum 4 uker før laserbehandling. Retinol (a-vitamin) vil styrke hudens barriere og gjøre den mer tålig til en laserbehandling. Retinol (a-vitamin) er en ingrediens med mest dokumenterte effekt på fordeler som blant annet celle fornyelsen i huden. Vi anbefaler ZO Skin Helath Skin Brightener. Den finnes i 3 forskjellige styrker og før laserbehandling anbefaler vi 0,25% eller 0,5% styrke retinol

4. En god fuktighetskrem som styrker hudbarrieren før og etter en laserbehandling. I vår pakke på Klinikk Haukeland så anbefaler vi Epidermal Repair fra Skinceuticals. Den bygger opp epidermis og gjør at huden reparerer seg som den skal etter laserbehandling.

5. Vi anbefaler en mild rens til huden før og etter CO2 behandling. SkinCeuticals Soothing Cleanser er en foam rens som roer ned reaktiv hud. Rensen brukes morgen og kveld.

6. En god solbeskyttelse er viktig å bruke etter en laserbehandling. Huden blir mer sensitiv mot solstråler og har lettere for å få pigmenteringer når huden er helt ny. Man må bruke solkrem hver dag selv om det er grått vær, da solens uv-stråler penetrerer gjennom. En del lys kan også gi pigmentskader. Vi har en rekke gode solkremer med solfaktor 50 ved vår klinikk.

7. For de som ønsker en ekstra investering til huden sin så har vi også LED-ansiktsmasker fra Dr Gross, Disse har rødt og blått lys i seg og skal brukes 3 minutter per dag. Den vil hjelpe på blodsirkulasjonen, celleførnyelse og dempe inflammasjoner i huden. Man har også sett at huden får bedre opptak av produkter ved regelmessig bruk av masken. Dr Gross masken er FDA godkjent og ledlys finns det mye dokumentert informasjon på.
Masken kan brukes før en laserbehandling for å forberede huden. Vi får gode tilbakemeldinger på masken om mer glød og mindre rødhet og irritasjon i huden.

DrDennisGross